Ketogeen dieet, Alle voor en nadelen en ervaringen
23 juni 2019 
7 min. leestijd

Ketogeen dieet, Alle voor en nadelen en ervaringen

Het ketogeen dieet, heb je hier wel een keer wat van gehoord? Dat kan heel erg goed. Het wordt in de volksmond ook wel Keto dieet genoemd. Eigenlijk is dit dieet volkomen anders dan alle andere diëten.

Ketogeen dieet, wat is dat eigenlijk?

Het ketogeen dieet is niet een nieuwkomer in de wereld van het afvallen. Het bestaat eigenlijk al meer dan een eeuw. Het is niet alleen bestemd om af te vallen. Het wordt ook ingezet voor mensen die last hebben van epilepsie of mensen die hun gezondheid willen verbeteren.

Het ketogeen dieet is arm aan koolhydraten maar rijk aan vetten. Het heeft dan ook heel veel weg van een koolhydraatarm dieet.  Bij een koolhydraatrm dieet ligt de nadruk op om zo weinig mogelijk slechte koolhydraten te eten. Bij een ketogeen dieet ligt de nadruk op om zoveel mogelijk vetten binnen te krijgen.

Ho! Stop, vetten zijn toch ongezond?

Nee, dat denkt men alleen maar. Een gezond voedingspatroon moet bestaan uit 40% vetten. We gaan weer even terug waarom een ketogeen dieet goed is voor mensen met epilepsie.

Omdat de hersenen hun brandstof dan niet halen uit glucose, maar uit ketonen, is er minder epileptische activiteit aanwezig in de hersenen. Hoe dit verschijnsel precies komt is helaas nog niet bekend, maar het blijkt bij ongeveer de helft goed aan te slaan.

Wat zijn ketonen?

Bij het afbreken van vetten worden er ketonen gevormd. De ketonen die gevormd zijn worden door de hersenen en spieren gebruikt als energie. Dit proces heet ketose.

Samengevat:

 • Met het ketogeen dieet gebruikt je lichaam vetten voor energie, in plaats van koolhydraten. Normaal worden de koolhydraten die je eet afgebroken tot glucose (suiker).
 • Bij het ketogeen dieet krijg je heel weinig koolhydraten binnen, hierdoor krijg je heel weinig glucose in het bloed.
 • Je cellen hebben energie nodig, daarom gaat je lichaam over op het verbranden van vetten.

Van het ketodieet raakt je lichaam in ketose. Daardoor verlies je vervolgens veel gewicht omdat het opgeslagen vet wordt verbrandt in plaats van de beschikbare glucose.

Wat moet (of mag)  je allemaal eten bij een ketogeen dieet?

Om in ketose te raken (en te blijven) moet je er voor zorgen dat je minimaal 40 gram koolhydraten binnen krijgt. Voedingsmiddelen die graan bevatten vallen dan gelijk af.

Voedingsmiddelen met weinig koolhydraten zijn:

gratis ebook

Een aantal producten dien je te vermijden. Suikers en zetmeel zijn koolhydraten. vermijd daarom ander andere:

 • Alle fabrieksproducten
 • Bier
 • Frisdrank
 • Chips
 • Snoep
 • Gebak
 • Koek
 • Rood Fruit (met uitzondering van een beperkte hoeveelheid rood fruit)
 • Pasta
 • Rijst
 • Aardappelen
 • Peulvruchten

Een ketogeen dieet volgen? valt dit wel vol te houden?

Mischien heb ik je nu afgeschrikt en denk je dat je bijna niks meer kunt eten als je bovenstaande leest. Dit zal in de praktijk best meevallen. ketogeen dieetDe keto revolutie kan je daar mee helpen. Er zijn zoveel lekkere recepten te vinden die volgens het keto principe vallen dat dit echt niet moeilijk voor je gaat worden.

Ontbijt kan een feest worden met een ketogeen dieet. Omelet met salsa, tomaat en avocado, Yoghurt met pindakaas en cacaopoeder  of wat dacht je van eieren met spinazie, kaas en salami.

Je lunch zal in de praktijk ook best mee gaan vallen. Er zijn vele gerechten wat je gewoon kunt gaan eten: selderijsticks met roomkaas en noten, rundvlees met groente of een lekkere tonijnsalade met groene bladgroente

Dinergerechten en of tussendoortjes zijn er ook genoeg. Heus, het zal je 100% mee gaan vallen!

Wat ga je zelf merken met een ketogeen dieet?

Na de eerste drie dagen ga je eigenlijk meteen al merken dat er wat met je lichaam gaat gebeuren.

Je lichaam wordt gereset! Je gaat merken dat je meer energie krijgt. had je voorheen last van een opgeblazen gevoel, je merkt dat dit minder gaat worden.

Tijdens de eerste drie dagen worden ook al langzaam de gifstoffen in je lichaam verdreven. een nadeel is in het begin dat je adem naar aceton kan gaan ruiken. Dit is heel normaal en hoort bij het opstarten van de ketose.

Na een tijdje verdwijnt dit gelukkig weer. Het kan ook zijn dat je in het begin wat hoofdpijn hebt. Dit nemen ze ook wel de ketogriep. Geen echte griep natuurlijk, maar dit heeft er puur mee maken dat er wat in je lichaam aan het gebeuren is. Dit hoort gewoon bij het proces en gaat vanzelf weer over!

Effecten na een week ketogeen dieet

Na een week kun je weer wat veranderingen en effecten merken. Had je voorheen last van huidproblemen? Het kan maar zo zijn dat deze zijn verdwenen!

Na een week wordt het vet in je lichaam als brandstof gebruikt. En dit willen we toch graag?

Effecten na 21 dagen ketogeen dieet

Na ongeveer 21 dagen ga je merken dat je probleemloos de overtollige kilo’s kwijtraakt. Dit komt onder andere doordat je schildklier beter gaat werken.

Je hebt veel meer energie en een stralende huid!

ketogeen dieet - revolutie

YEAH, Ik wil graag starten met het ketogeen dieet!

Denk je na het lezen van dit artikel: “Dit wil ik ook?”. ik kan dan best begrijpen dat je wat hulp nodig hebt. Mitchel van Duuren kan je daarmee helpen. Mitchel heeft de KETO revolutie bedacht. Dit is een volledig digitaal programma met alle ins en outs om je te begeleiden. Het voordeel van een digitaal programma is dat je het echt voor een schijntje kunt kopen.

Wat zit er allemaal in de KETO revolutie?

Het is een uitgebreid programma, en als je ziet wat er allemaal bij zit voor de 37.- wat je betaald dan is dat niet mis:

 • Het boek De Keto Revolutie
 • Het Intermittent Fasting handboek
 • Het Keto Revolutie Receptenboek
 • 21 Dagen Maaltijdplanners + boodschappenlijstjes
 • Keto Videocursus (20+ video’s)

Omdat het een digitaal product is heb je het gelijk na het betalen ook al in huis en kun je eigenlijk gelijk beginnen. De KETO revolutie is zo overtuigd over de werking dat ze een 60-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie geven. Niets te verliezen dus!

Let wel even op het volgende: Als je Als je diabetes type 1, een nieraandoening, of je bent zwanger en/of borstvoeding aan het geven, dan is het het beste dat je eerst overlegd met je dokter voordat je aan een ketogeen dieet gaat beginnen.

Lees hier de ervaringen van anderen die het Ketogeen dieet hebben gevolgd

Ga gelijk naar de website van de KETO REVOLUTIE en betaal 37,- in plaats van 97,-

ketogeen dieet kookboekWil je alles, maar dan ook echt alles uit je KETOGEEN dieet halen? dan is dit kookboek misschien ook wel wat voor je. 101 recepten die supersimpel te bereiden zijn.

Dat ik dit nog even vermeld in dit artikel is dat heel veel mensen niet weten dat je er ook nog eens 5 gratis bonussen bij krijgt!

# bonus 1: Keto eten buiten de deur.

Een handige tool die je gaat helpen met tips en tricks wanneer je uit eten gaat en je toch aan je keto dieet wilt houden

#bonus2: Keto voedingslijst

Een handige lijst die je gemakkelijk aan je koelkast deur kunt hangen. zo haal je altijd de juiste boodschappen in huis.

#bonus4: Maaltijdplanningen en Boodschappenlijstjes

Plan gemakkelijk je boodschappen met de maaltijdplanningen.

#bonus5: 101 Keto Excel Macro’s & Calorielijst

Een handig excel sheet, hoe je heel erg gemakkelijk je calorieën kunt uitrekenen!

Bestel hier het KETO receptenboek en ontvang GRATIS de 5 bonussen

Over de schrijver
Hoi!, Geert hier! Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. Ik ben stapelgek op alles wat lekker en gezond is. "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen" Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!

Meer informatie
Nobel vlees, dat ga je zeker proeven