Wie roken er meer? Zijn het de mannen of de vrouwen!Mannen of vrouwen: Wie roken er meer?

Wil je weten wie er meer roken? mannen of vrouwen? De mannen winnen het deze keer van de vrouwen!  Ook het percentage dat dagelijks rookt is onder mannen hoger dan onder vrouwen; 18,3% van de mannen en 13,6% van de vrouwen.

Van de totale volwassen bevolking kan 3,0% bestempeld worden als 'zware roker'. Een zware roker is iemand die gemiddeld twintig of meer sigaretten of shagjes per dag rookt.

Maar wist je wel dat roken voor vrouwen schadelijker is dan voor mannen?

In een Amerikaans onderzoek is vastgesteld dat bij mannen de kankerverwekkende stoffen in tabak sneller verdwijnen dan bij vrouwen.

Zodoende worden vrouwen langer aan het gif blootgesteld. Volgens dit onderzoek breken vrouwen daarnaast de verslavende stof nicotine sneller af.

Hierdoor hebben ze sneller de behoefte aan een nieuwe sigaret en gaan dus meer roken.

Het brein van vrouwen gaat dus anders om met nicotine, het kost vrouwen dan ook meer moeite om te stoppen met roken

Vrouwen zijn meer geestelijk verslaafd.  Nicotinepleisters zijn daardoor bijvoorbeeld veel effectiever bij mannen. Vrouwen moeten harder worden geholpen als ze willen stoppen met roken.

Dit wil dus niet zeggen dat roken voor mannen beter is. Het is en het blijft slecht voor je gezondheid.

Redenen waarom mannen meer roken dan vrouwen

Er zijn een aantal redenen waarom mannen meer geneigd zijn te roken dan vrouwen. Een deel ervan heeft te maken met biologie. Mannen hebben meer testosteron dan vrouwen, en testosteron is in verband gebracht met riskant gedrag zoals roken.

Mannen hebben ook meer kans op psychische aandoeningen die tot roken leiden, zoals angst en depressie. Maar er zijn ook sociale factoren die een rol spelen. Mannen lopen meer kans dan vrouwen om in hun adolescentie met roken te beginnen, en ze zijn minder geneigd te stoppen.

Roken komt ook meer voor in lagere-inkomensgroepen, die onevenredig vaak uit mannen bestaan. 

Dus vrouwen hoeven niet te stoppen met roken?

Als je een vrouw bent die rookt, vraag je je misschien af of je moet stoppen. Het antwoord is ja! Stoppen met roken is een van de beste dingen die je voor je gezondheid kunt doen. Je verbetert niet alleen je eigen gezondheid, maar je geeft ook een goed voorbeeld aan andere vrouwen.

Als je een man bent die rookt, denk je misschien dat je niet hoeft te stoppen omdat je niet zoveel risico loopt als vrouwen. Dit is echter niet waar. roken is schadelijk voor iedereen, ongeacht geslacht. Dus, als je een man bent die rookt, is het tijd om te stoppen

Beste methode om te stoppen met roken

Wil je graag ook weer lekker fanatiek sporten met resultaat? overweeg dan ook om te stoppen. Ik heb een revolutionaire techniek gevonden  om succesvol te stoppen: Bekijk het snel>>>


STOP

Voorgoed met roken!

Stop met roken en voorkom terugval

Ervaar het meest effectieve online programma en stop voor altijd!