Glucomannam: Wat is dat eigenlijk?

Glucomannaan is een soort voedingsvezel die gewonnen wordt uit de konjac wortel. Het is een wateroplosbare vezel, wat betekent dat het water kan absorberen en in de darm een gel-achtige substantie kan vormen.

Glucomannan heeft aantoonbaar verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies, lagere bloedsuikerspiegel en verbeterde constipatie.

Een van de bekendste toepassingen van glucomannan is bij gewichtsverlies. 

Dit komt doordat het je kan helpen je vol te voelen en je voedselinname te verminderen. In een studie verloren deelnemers met overgewicht die glucomannan innamen gemiddeld 5,5 pond (2,5 kg) over een periode van 8 weken, zonder andere veranderingen in hun dieet of levensstijl aan te brengen.

Een andere studie toonde aan dat glucomannan mensen met diabetes type 2 kon helpen door de bloedsuiker beter onder controle te houden. In deze studie hadden deelnemers die glucomannan innamen een lagere nuchtere bloedsuikerspiegel en HbA1c (een maat voor de bloedsuikerbeheersing op lange termijn.

Glucomannan kan ook constipatie verbeteren. In een studie namen volwassenen met constipatie 4 weken lang glucomannan supplementen in. Ze rapporteerden minder stoelgang en minder gespannenheid tijdens de stoelgang

Dus, wat is glucomannan en wat doet het in je lichaam? 

Zoals je ziet is glucomannan een soort voedingsvezel die een aantal gezondheidsvoordelen heeft. Als je wilt afvallen, je bloedsuiker beter onder controle wilt houden of constipatie wilt verlichten, kan glucomannan een nuttig supplement voor je zijn.

Glucomannan zorgt ervoor dat je een verzadigd gevoel hebt, en dus minder trek hebt in eten. Dit is dus een perfect middel voor als je wilt afvallen, je hongergevoel gaat dus verdwijnen.

Glucomannan bestellen? Ga gelijk naar de website