Wanneer rook je eigenlijk teveel?Wanneer rook je eigenlijk teveel?

We weten allemaal dat roken slecht is voor onze gezondheid. Maar soms is het moeilijk om er weerstand aan te bieden, vooral als we stress hebben of ons neerslachtig voelen.

Dus hoe weten we wanneer we te veel roken? Voor sommige mensen is roken een manier om met negatieve emoties om te gaan. Maar na verloop van tijd kan roken een ongezonde gewoonte worden die moeilijk te doorbreken is.

Als je bezorgd bent dat je misschien te veel rookt, zijn hier wat tekenen waar je op kunt letten: Je rookt meer dan vroeger. Als je merkt dat je meer sigaretten rookt dan vroeger, kan dat een teken zijn dat je meer afhankelijk wordt van nicotine.

Iedere sigaret is er eentje teveel

Je rookt op plaatsen die je vroeger vermeed. Merk je dat je rookt op plaatsen waar je vroeger niet rookte, zoals op je werk of in de auto? Dit kan een teken zijn dat je de controle over je rookgewoonte aan het verliezen bent.

Je familie of vrienden maken zich zorgen over je. Als je dierbaren hun bezorgdheid uiten over je rookgewoonte, is het de moeite waard dat serieus te nemen. Je hebt moeite met stoppen.

Zoek om hulp om te stoppen met roken

Als je al eerder geprobeerd hebt te stoppen met roken en dat mislukte, kan dat een teken zijn dat je hulp nodig hebt om voorgoed van de gewoonte af te komen.

Hier is een blik op enkele factoren die kunnen bijdragen tot te veel roken:

  • Het aantal sigaretten dat je per dag rookt 
  • Het aantal jaren dat je al rookt
  • Of je handgerolde of fabrieksmatig gemaakte sigaretten rookt
  • De hoeveelheid tabak in elke sigaret
  • Je niveau van lichamelijke activiteit
  • Je stressniveau 

Als je meer dan 20 sigaretten per dag rookt, word je beschouwd als een zware roker. Dit komt omdat je aan meer van de schadelijke chemicaliën in tabaksrook wordt blootgesteld, en je risico om gezondheidsproblemen te krijgen groter is.

Ook het roken van slechts een paar sigaretten per dag kan schadelijk zijn voor je gezondheid. In feite kan het roken van slechts één sigaret per dag je risico op het ontwikkelen van hartziekten met 50% verhogen.

Als je een lichte roker bent, denk je misschien dat je niet veel kwaad doet. Maar de waarheid is dat zelfs het roken van een paar sigaretten per dag ernstige gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

Dus als je je afvraagt of je te veel rookt, vraag jezelf dan af hoeveel sigaretten je elke dag rookt. Als je er meer dan 10 per dag rookt, rook je waarschijnlijk te veel. En als je een zware roker bent, is het nooit te laat om te stoppen.

Ik heb een revolutionaire techniek gevonden  om succesvol te stoppen: Bekijk het snel>>>


STOP

Voorgoed met roken!

Stop met roken en voorkom terugval

Ervaar het meest effectieve online programma en stop voor altijd!