Waarom moet je eigenlijk hoesten bij het roken?Moet je ook altijd hoesten bij het roken? Hoe kan dat eigenlijk?

Wist je wel dat als je veel moet hoesten door het roken dat dit het begin kan zijn van COPD? Niet dat ik je gelijk bang wilt maken maar dit is gewoon de realiteit!

Dat je altijd moet hoesten komt puur doordat je longen de irriterende stoffen uit de luchtwegen wil verwijderen. Er zit iets wat er niet hoort. Bijna alle rokers hebben last van hoesten.

Waarom moet je altijd hoesten bij het roken?

Hoesten is een reflex van het lichaam om irriterende stoffen uit de longen en luchtwegen te verwijderen. Daarom moeten we ook altijd hoesten als we ons verslikken. ook tijdens een verkoudheid ben je vaak aan het hoesten.

Omdat door het roken de longen continue geïrriteerd worden door teer, nicotine en rook, moet men ook meer hoesten.

Je  longen maken meer slijm aan om het teer  te kunnen inkapselen. De longen voelen vol aan en dat moet er nu eenmaal uit. Daarom gaat hoesten en roken vaak gepaard. Dit is dus de zogenaamde rokershoest!

Een rokershoest.... even een hoestdrankje?

Een hoestdrankje zal echt niet helpen. De rokershoest komt vooral in de ochtend voor. Terwijl je slaapt hebben teer, nicotine, vuil en stof zich in de longen verzameld en bij het opstaan merkt je lichaam op men dat de longen ‘vol’ zitten. Je gaat dan hoesten, je lichaam wil die troep eruit hebben!

Wat is de oplossing voor een rokershoest?

Als je een roker bent, ben je waarschijnlijk bekend met de rokershoest. Het is die zeurende, hoestbui die maar niet weggaat, hoezeer je hem ook probeert te negeren. De rokershoest wordt veroorzaakt door de ophoping van teer en andere schadelijke stoffen in je longen. Na verloop van tijd beschadigen deze stoffen je longen en maken ze het moeilijk om te ademen.

De enige manier om van de rokershoest af te komen is te stoppen met roken. Er zijn veel redenen om met roken te stoppen, maar de rokershoest is een van de belangrijkste. Als je het zat bent om de hele tijd te hakkelen en te hoesten, is het tijd om te stoppen.

Stoppen met roken zal je longgezondheid verbeteren en je helpen gemakkelijker te ademen. Het is de beste beslissing die je voor je gezondheid kunt nemen.

De gevaren van roken

We kennen allemaal de gevaren van roken. Overal is het op geplakt, van antirookcampagnes tot gruwelijke foto's op sigarettenverpakkingen. En toch roken nog steeds veel mensen. Sommigen van hen proberen te stoppen, maar vinden dat uiterst moeilijk.

Hoe komt dat?

Een van de redenen waarom roken zo moeilijk te stoppen is, is de lichamelijke verslaving aan nicotine. Nicotine is een stof die in sigaretten zit, en het is wat rokers dat "high" gevoel geeft. Maar het is ook wat stoppen zo moeilijk maakt. Als je rookt, komt de nicotine in je bloedbaan en gaat naar je hersenen. Daar hecht het zich aan receptoren en veroorzaakt het vrijkomen van dopamine, dat een feel-good chemische stof is.

Dit is wat rokers dat gevoel van plezier en voldoening geeft. Maar het zit zo: nicotine is ook een erg verslavende stof. Dat betekent dat hoe meer je rookt, hoe meer je hersenen naar nicotine zullen verlangen.

En daarom is het zo moeilijk om te stoppen. Een andere reden waarom roken moeilijk te stoppen is, is de psychologische verslaving. Roken wordt een gewoonte, en voor veel mensen is het een manier om met stress of angst om te gaan.

Het is iets om te doen als je je verveelt, of als je een pauze nodig hebt. Voor sommige mensen is roken ook een sociale bezigheid. Ze roken misschien met vrienden, of op het werk. En stoppen met roken betekent het opgeven van dat sociale aspect van hun leven.

Dus, waarom moet je hoesten als je rookt? 

Sigarettenrook bevat duizenden chemische stoffen, waaronder teer en koolmonoxide. Deze stoffen beschadigen de bekleding van je longen, en na verloop van tijd kunnen ze longkanker veroorzaken. Roken irriteert ook de luchtwegen, wat tot hoesten leidt.

De hoest is de manier van je lichaam om te proberen de irriterende stoffen in je longen kwijt te raken. Dus, als je een roker bent, kun je misschien beter twee keer over je gewoonte nadenken. Het is niet alleen slecht voor je gezondheid - het is ook slecht voor je portemonnee. Stoppen met roken kan moeilijk zijn, maar het is het op de lange duur waard.

Beste methode om te stoppen met roken

Zat van dat gehoest? overweeg dan ook om te stoppen. Ik heb een revolutionaire techniek gevonden  om succesvol te stoppen: Bekijk het snel>>>


STOP

Voorgoed met roken!

Stop met roken en voorkom terugval

Ervaar het meest effectieve online programma en stop voor altijd!