Waarom is roken verslavend? 5 punten die je  nog niet wist!Is roken verslavend?

Roken is een verslaving. Maar waarom is roken zo verslavend? In dit artikel leer je waarom roken zo verslavend kan zijn. Ik heb 5 punten voor je waarin je ontdekt waarom roken verslavend is.

1- Nicotine 

Nicotine is een stofje dat in sigaretten zit. Dit stofje maakt je verslaafd aan sigaretten. Nicotine zorgt ervoor dat je hersenen een beloningsstofje aanmaken. Dit stofje geeft je een goed gevoel. Wanneer je stopt met roken, krijg je laatste van ontwenningsverschijnselen. Dit zijn bijvoorbeeld hartkloppingen, irritatie en prikkelbaarheid.

2. Rookrituelen

Rookrituelen zijn een belangrijk onderdeel van het roken. Het zijn de kleine dingen die ervoor zorgen dat je een sigaret opsteekt. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je na het eten een sigaret opsteekt. Of als je een sigaret opsteekt als je even pauze hebt op het werk. Deze rookrituelen zorgen ervoor dat je sigaret automatisch aan je denkt.

3. Gewoonte

Roken is een gewoonte. Gewoontes zijn makkelijk te doorbreken. Maar soms is het moeilijker dan je denkt. Wanneer je jarenlang hebt gerookt, is het moeilijk om te stoppen. Je moet dan eerst je gewoonte doorbreken. Dit kan lastig zijn.

4. Sociaal

Roken is ook een sociaal fenomeen. Als je een sigaret opsteekt, doe je dit meestal in gezelschap. Maak kennis met vrienden of collega's. Dit maakt het roken extra moeilijk te doorbreken. Je moet dan niet alleen je eigen gewoonte doorbreken, maar ook de sociale druk weerstaan.

5. Genetische aanleg

Roken is ook verslavend omdat het in sommige gezinnen in de genen zit. Als je ouders of grootouders roken, is de kans groot dat jij ook gevoelig bent voor nicotine. Dit maakt het moeilijker om te stoppen met roken.

Stoppen met roken is dus moeilijker dan je denkt. Er zijn verschillende redenen waarom roken zo verslavend kan zijn. nicotine, rookrituelen, gewoonte, sociale of genetische aanleg. Wanneer je stopt met roken, kun je voor het laatst ontwenningsverschijnselen krijgen. Dit zijn bijvoorbeeld hartkloppingen, irritatie en prikkelbaarheid.

Het klinkt misschien bizar, maar je kunt een verslaving vergelijken met heroïne, cocaïne of crack. Iemand die verslaafd is aan roken is eigenlijk ook een junk. (bron)

Je kunt een verslaving eigenlijk verdelen onder verschillende categorieën

Lichamelijke verslaving

houdt in dat er ontwenningsverschijnselen optreden wanneer met het gebruik van nicotine wordt gestopt.

Geestelijke verslaving

betekent dat stoppen gepaard gaat met sterke verlangens naar het roken. Dit gevoel is vaak gekoppeld aan specifieke situaties, die herinneren aan de gewoonte om te roken.

Tolerantie

Dit wil zeggen dat een gebruiker steeds meer nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken.

Naarmate je langer rookt dan zal de nicotine steeds meer gaan worden Je raakt er aan gewend. Vergelijk het met een zak chips. In een zak chips zit VeTSin. Dit is een stofje die ervoor gaat zorgen dat je steeds meer en meer wilt. Zo is het ook met tabak.

Het verschilt echter wel van persoon tot persoon.

Hoe lang het precies duurt voordat je weer zin krijgt in een nieuwe sigaret is bij iedereen anders. Het kan ook te maken hebben met de dingen die je doet. Bijvoorbeeld als je met vrienden ergens bent. Misschien heb je dan meer zin om te roken dan wanneer je alleen bent.

Beste methode om te stoppen met roken

Wil je graag ook weer lekker fanatiek sporten met resultaat? overweeg dan ook om te stoppen. Ik heb een revolutionaire techniek gevonden  om succesvol te stoppen: Bekijk het snel>>>


STOP

Voorgoed met roken!

Stop met roken en voorkom terugval

Ervaar het meest effectieve online programma en stop voor altijd!