Wie roken er meer: Mannen of vrouwen?

Wil je weten wie er meer roken? mannen of vrouwen? De mannen winnen het deze keer van de vrouwen!  Ook het percentage dat dagelijks rookt is onder mannen hoger dan onder vrouwen; 18,3% van de mannen en 13,6% van de vrouwen.

Van de totale volwassen bevolking kan 3,0% bestempeld worden als 'zware roker'. Een zware roker is iemand die gemiddeld twintig of meer sigaretten of shagjes per dag rookt.

Maar wist je wel dat roken voor vrouwen schadelijker is dan voor mannen?

In een Amerikaans onderzoek is vastgesteld dat bij mannen de kankerverwekkende stoffen in tabak sneller verdwijnen dan bij vrouwen.

Zodoende worden vrouwen langer aan het gif blootgesteld. Volgens dit onderzoek breken vrouwen daarnaast de verslavende stof nicotine sneller af.

Hierdoor hebben ze sneller de behoefte aan een nieuwe sigaret en gaan dus meer roken.

Het brein van vrouwen gaat dus anders om met nicotine, het kost vrouwen dan ook meer moeite om te stoppen met roken

Vrouwen zijn meer geestelijk verslaafd.  Nicotinepleisters zijn daardoor bijvoorbeeld veel effectiever bij mannen. Vrouwen moeten harder worden geholpen als ze willen stoppen met roken.

Dit wil dus niet zeggen dat roken voor mannen beter is. Het is en het blijft slecht voor je gezondheid.

Wil je stoppen met roken? Dan heb ik misschien wel een hele goede manier voor je een nieuwe techniek uit België: Stoppen met behulp van een spray die op maat is gemaakt met je DNA.

Lees hier alles over in dit artikel: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Ik hoop dat het je gaat lukken met deze techniek!

Reactie plaatsen