Wanneer rook je eigenlijk te veel?

….. Rook je? En wanneer rook je dan eigenlijk teveel? Iedere sigaret is er eentje teveel. Wanneer je eentje opsteekt dan is de verslaving eigenlijk al begonnen.

Af en toe een sigaretje opsteken?

Er zijn echt maar heel weinig mensen die dit lukt. Echt maar heel weinig!

Eén op de vier zware rokers overlijdt voor zijn pensioen

zware rokers (twintig sigaretten per dag of meer) leven liefst 13 jaar korter dan niet-rokers. Naar schatting haalt 23 procent van hen zijn 65ste niet.

Gelegenheidsrokers gaan vijf jaar eerder dood

Rokers die niet dagelijks, maar wel regelmatig tijdens een feestje of uitgaan roken, gaan vijf jaar eerder dood. Van deze lichte rokers haalt 11 procent zijn pensioen niet. Bij mensen die nooit gerookt hebben gaat 7 procent voor zijn 65ste dood.

Wist je wel dat wanneer je voor je 35estopt, er een hele grote kans is dat je net zo oud wordt als een niet-roker? Hoe jonger je stopt met roken, des te meer levensjaren dat oplevert, zeggen de onderzoekers. Een vijftiger kan zijn sterfterisico nog halveren; dat betekent een paar jaar extra

Dus maak voor jezelf de keuze als je wilt stoppen. Stop dus zo vroeg mogelijk om je leven te verlengen.

Heb je hulp nodig om te stoppen? Ik heb een revolutionaire techniek gevonden in België. Er wordt een spray ontwikkeld die is samengesteld met jouw DNA en pasfoto: lees hier het artikel: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Reactie plaatsen