Waarom roken laagopgeleiden meer?

Over deze titel zijn verschillende onderzoeken geweest. Hieruit is uiteindelijk gebleken dat laagopgeleiden mensen meer roken dan hoogopgeleiden.

Hoe kan het dat laagopgeleiden mensen meer roken?

De groep mensen  die tot z'n zestiende naar school ging, rookt 35 procent. In de groep die minimaal tot z'n twintigste een opleiding volgde, rookt 15 procent."
Dit komt door het feit dat  laagopgeleiden gezondheid niet op de eerste plaats staat.

Hun situatie van "nu" vinden ze veel belangrijker dan hun situatie over dertig jaar. laagopgeleiden denken vaak dat de je de gevolgen van roken pas gaat merken op een lagere leeftijd.

Je gaat dit ook terugzien bij andere slechte gewoonten. Laagopgeleide mensen eten ongezonde en sporten veel minder.

"Daarnaast is roken de norm bij laagopgeleiden. Op het vmbo wordt meer gerookt dan op het gymnasium. Zien roken, doet roken."

Wat trouwens wel heel vreemd is dat in Portugal juist de hoogopgeleide mensen meer roken. Best wel vreemd he? Weet jij misschien waarom het daar juist andersom is?

Wat is de juiste oplossing om te stoppen met roken?

Ik heb een hele mooie revolutionaire techniek gevonden om te stoppen. Je kunt tegenwoordig stoppen met behulp van een DNA spray die speciaal voor je wordt samengesteld. Bekijk dit artikel maar eens: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Reactie plaatsen