Waarom moet je hoesten bij het roken?

Wist je wel dat als je veel moet hoesten door het roken dat dit het begin kan zijn van COPD? Niet dat ik je gelijk bang wilt maken maar dit is gewoon de realiteit!

Dat je altijd moet hoesten komt puur doordat je longen de irriterende stoffen uit de luchtwegen wil verwijderen. Er zit iets wat er niet hoort. Bijna alle rokers hebben last van hoesten.

Waarom moet je altijd hoesten bij het roken?

Hoesten is een reflex van het lichaam om irriterende stoffen uit de longen en luchtwegen te verwijderen. Daarom moeten we ook altijd hoesten als we ons verslikken. ook tijdens een verkoudheid ben je vaak aan het hoesten.

Omdat door het roken de longen continue geïrriteerd worden door teer, nicotine en rook, moet men ook meer hoesten.

Je  longen maken meer slijm aan om het teer  te kunnen inkapselen. De longen voelen vol aan en dat moet er nu eenmaal uit. Daarom gaat hoesten en roken vaak gepaard. Dit is dus de zogenaamde rokershoest!

Een rokershoest.... even een hoestdrankje?

Een hoestdrankje zal echt niet helpen. De rokershoest komt vooral in de ochtend voor. Terwijl je slaapt hebben teer, nicotine, vuil en stof zich in de longen verzameld en bij het opstaan merkt je lichaam op men dat de longen ‘vol’ zitten. Je gaat dan hoesten, je lichaam wil die troep eruit hebben!

Wat is de oplossing voor een rokershoest?

Je weet waarschijnlijk zelf het antwoord al. Stoppen met roken dus. en ik weet het zelf: "Stoppen met roken is ontzettend moeilijk". Bij mij heeft de DNA spray van Hubert Daenen uit België een niet roker van mij gemaakt. Ik ben hier dus een fan van en daarom promoot ik het.

Dit ook omdat ik 100% achter dit product sta. ik heb hier een blog overgeschreven: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

 

Reactie plaatsen