Waarom is roken verslavend?

Waarom rokend verslavend is komt hoofdzakelijk door de nicotine wat erin zit. Je bent eigenlijk meteen verslaafd aan de nicotine. Is je lichaam gewend aan nicotine en zakt het nicotine peil weer in het bloed, dan word je onrustig of gespannen waardoor je onmiddellijk weer gaat roken.

Het klinkt misschien bizar, maar je kunt een verslaving vergelijken met heroïne, cocaïne of crack. Iemand die verslaafd is aan roken is eigenlijk ook een junk. (bron)

Je kunt een verslaving eigenlijk verdelen onder verschillende categorieën

Lichamelijke verslaving

houdt in dat er ontwenningsverschijnselen optreden wanneer met het gebruik van nicotine wordt gestopt.

Geestelijke verslaving

betekent dat stoppen gepaard gaat met sterke verlangens naar het roken. Dit gevoel is vaak gekoppeld aan specifieke situaties, die herinneren aan de gewoonte om te roken.

Tolerantie

Dit wil zeggen dat een gebruiker steeds meer nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken.

Naarmate je langer rookt dan zal de nicotine steeds meer gaan worden Je raakt er aan gewend. Vergelijk het met een zak chips. In een zak chips zit VeTSin. Dit is een stofje die ervoor gaat zorgen dat je steeds meer en meer wilt. Zo is het ook met tabak.

Het verschilt echter wel van persoon tot persoon.

Hoe lang het precies duurt voordat je weer zin krijgt in een nieuwe sigaret is bij iedereen anders. Het kan ook te maken hebben met de dingen die je doet. Bijvoorbeeld als je met vrienden ergens bent. Misschien heb je dan meer zin om te roken dan wanneer je alleen bent.

Ik zou zeggen:"probeer gelijk te stoppen!", met een techniek die bij je past. Misschien is de DNA spray wel iets voor je?

Ben je benieuwd naar de beste manier om te stoppen met roken? Ga ook succesvol stoppen met DNA SPRAY!

Lees ook: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Reactie plaatsen