Waarom ga je roken bij stress?

Veel rokers denken dat ze minder stress hebben als ze roken. Maar is dit eigenlijk wel zo? Je ontdekt het antwoord in dit kennisbankartikel.

Wanneer je rookt maakt je lichaam endorfine aan. Dit is een stofje wat je welbehagen geeft. Minder stress dus. Maar druk jij je peukje uiteindelijk uit dan zal dat gevoel van welbehagen snel weer weg zijn.

Roken zorgt juist voor stress

Maar helaas levert roken ook juist weer stress op. Roken vermindert de lichamelijke gesteldheid van je hart, bloedvaten, longen etc. Maar dit wist je waarschijnlijk al!

Een mindere lichamelijke conditie zorgt voor lichamelijke klachten die weer zorgen voor extra stress.

Bovendien ga je het merken wanneer je gaat minderen met roken je de klassieke ontwenningsverschijnselen gaat krijgen. Stress dus!

Zie het als iemand die alcoholverslaafd is. Krijgt die persoon geen alcohol dan begint het stresshormoon ook te werken.

Je lichaam roept dat het zo snel mogelijk die ontspanning van dat peukje of alcohol weer terug wil.

Je hersenen leren stress situaties aan!

Als je rookt in stress situaties, dan is de kans groot dat de hersenen stresssituaties gaan associëren met roken. Je hersenen zijn zo geprogrammeerd omdat de nicotine erop inspeelt en je steeds meer doet roken.

Ervaar je stress? Dan verlang je bijna automatisch naar een sigaret. Voor je het weet lijken de twee hand in hand te gaan. Eigenlijk is het een illusie, gecreëerd door de nicotine.

Stoppen met roken?

Rook je? Heb je al ontelbare pogingen gedaan om te stoppen met roken zonder resultaat? Probeer dan de DNA spray uit België eens! Je hebt met deze techniek een zeer hoge slagingskans.

Ik heb er een artikel over geschreven: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Ben je benieuwd naar de beste manier om te stoppen met roken? Ga ook succesvol stoppen met DNA SPRAY!

Reactie plaatsen