Wat zijn allemaal de voordelen van stoppen met roken?

Een hele goede motivatie boost voor wanneer je wilt gaan stoppen met roken is als je bewust bent van alle voordelen wat je uiteindelijk gaat creëren. Wat zijn de voordelen van stoppen met roken?

Betere conditie

Wanneer je gaat stoppen met roken ga je merken dat je een betere conditie krijgt. binnen 3 dagen ga je deze effecten al merken. Wat zou het dan zijn als je een jaar bent gestopt?

Beter sexleven

Uit onderzoeken blijkt dat je minder zin in sex hebt als je rookt. Mannen kunnen erectieproblemen krijgen door het roken

Het eten smaakt veel beter

Niet alleen je smaak wordt beter, maar ook je reuk. Je gaat nog meer genieten van lekker eten. Het enige nadeel si wel dat je ook eerder gaat merken dat sommige gerechten minder lekker zijn. Het voedingscentrum heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Je krijgt een mooiere huid

Je huid krijgt direct een gezondere en frissere kleur als je stopt met roken. In je gezicht is dit het beste zichtbaar. Dit komt doordat de doorbloeding beter gaat worden.

Wittere tanden.

Na een tijdje ga je merken dat je veel wittere tanden gaat krijgen. Geen nicotineaanslag meer!

Frissere adem

Als je stopt met roken, heb je de volgende dag al een frissere adem. Door roken krijg je vaak ontstoken tandvlees. Dat geeft ook een slechte adem.

Je gaat vruchtbaarder worden

Je vruchtbaarheid is na een tijdje weer helemaal normaal als je bent gestopt met roken. Dit gaat sneller dan je verwacht!

Je krijgt een beter humeur

Uit onderzoek blijkt dat mensen die gestopt zijn met roken, zich prettiger voelen dan rokers. In het begin kan het best anders zijn. dan kun je juist humeuriger zijn. Bedenkt dan dat na een tijdje het net andersom is. Je moet hier dus even doorheen.

Je bent vaker jarig!

Een niet-roker leeft gemiddeld 10 jaar langer dan een roker! Als roker heb je namelijk veel meer kans op kanker en hart- en vaatziekten. Het heeft altijd zin om te stoppen, ook als je al wat ouder bent.

Je houd ontzettend veel geld over

Je gaat het echt merken in je portemonnee als je stopt met roken. Nu helemaal omdat de prijzen de pan uitreizen. Bedenk een wat je allemaal met dat geld kan gaan doen als je bent gestopt!

Lees ook: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Reactie plaatsen