Waarom is roken slecht voor je huid?

Ga je stoppen met roken? dan ga je ook uiteindelijk ontdekken dat roken eigenlijk ontzettend slecht voor je huid is. Het verschil ga je uiteindelijk echt merken.

Op onderstaande afbeelding zie je een tweeling: De ene rookt en de ander niet. Zie je het verschil? (bron foto)

roken is slecht voor je huid

Vlekkerige huid

Door roken kan je een vlekkerige huid krijgen. Naast veranderingen in de hormoonspiegels van het lichaam, blijft sigarettenrook onmiddellijk na het uitademen als het ware op het gezicht plakken, wat resulteert in mee-eters, verstopte poriën en andere kleine ontstekingen.

Nicotine vernauwt de bloedvaten

Nicotine gaat er voor zorgen dat  de bloedvaten van de opperhuid worden vernauwd. Hierdoor wordt moeilijker voor belangrijke vitaminen en voedingsstoffen om het oppervlak van de huid te bereiken. Dit vermindert ook het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen.

Deze klap op de bloedsomloop van je huid is ook de oorzaak van de grijze of gelige gloed die bij de teint van rokers hoort”.

Bekijk onderstaande heftige video!!

https://youtu.be/szbR-8-pgv8

Wallen onder de ogen

Rokers hebben heel erg vaak wallen onder de ogen. dit komt zelfs 4 keer zo vaak voor als bij niet rokers Een grote kans dat dit komt door de nachtelijke nicotineontwenning zodat je een onrustige slaap hebt.

En een slechte nachtrust is helaas niet bevorderlijk voor de schoonheid.

Rimpels, rokers zien er ouder uit!

Ouderdomsrimpels horen nou eenmaal bij het leven. Maar rimpels zien er allesbehalve mooi uit wanneer ze verschijnen op een relatief jong persoon die rookt. Experts die verschillende onderzoeken hebben gedaan zijn het erover eens dat roken de veroudering van de huid versnelt.

Hoe komt dit?

Roken zorgt ervoor dat de bloedtoevoer wordt vermindert. Een gezonde bloedtoevoer zorgt er voornamelijk voor dat je huid er soepel en gezond uit ziet.

.... Wanneer je stop dan ga je uiteindelijk merken dat je huid weer gaat stralen. Weer een reden om te gaan stoppen met roken!

Lees ook: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Ben je benieuwd naar de beste manier om te stoppen met roken? Ga ook succesvol stoppen met DNA SPRAY!

Reactie plaatsen