Waarom ga je roken als je alcohol drinkt?

Rook je ook? Merk je ook dat je meer gaat roken als je alcohol drinkt? ken je het wel als je met vrienden of vriendinnen aan het stappen bent en iemand zegt: "Hé, zullen we gaan roken?"

Vaak heb je dan net een paar biertjes of wijntjes gehad.

Hoe zou dit nu komen?

Sigaretten gaan vermoeidheid tegen. En wat word je als je alcohol hebt gedronken? Dan wordt je sneller moe. De universiteit van Missouri heeft dit onderzocht door ratten nicotine en alcohol toe te dienen. Ze ontdekten dat nicotine er voor zorgt dat de moeheid die optreedt door alcohol gedeeltelijk wegvalt. Via elektroden op de lijfjes van de ratten was dat duidelijk merkbaar.

Ook in je hersenen gaat er iets gebeuren. Je hersenen worden dan geassocieerd met het andere middel. (alcohol en nicotine)

Op het moment dat je drinkt wordt de gevoeligheid voor de behoefte om te roken getriggerd. Wanneer alcohol en nicotine regelmatig worden gecombineerd, worden deze middelen in het geheugen gekoppeld aan elkaar.

Alcohol en nicotine geven de stof dopamine af. Dit is een beloningsstofje die je een prettig gevoel geeft. Heb je de combinatie van alcohol en nicotine samen,  dan krijg je hier teveel van binnen.

Overweeg je te stoppen met roken dan kun je beter ook eerst even het wijntje of biertje laten staan. Je slagingskans wordt dan enorm vergroot.

Ken je de nieuwste stoppen met roken techniek al uit België? Met behulp van je DNA en pasfoto wordt er een persoonlijke spray gemaakt. De resultaten zijn echt heel bijzonder!

Lees daarom snel dit artikel: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Ben je benieuwd naar de beste manier om te stoppen met roken? Ga ook succesvol stoppen met DNA SPRAY!

Reactie plaatsen