Is roken slecht voor je lever?

Roken is slecht. daar hebben we inmiddels geen twijfels meer over. Maar weet je wel wat roken doet met je lever?

Nicotine wat in je lichaam komt moet ook weer worden afgebroken. De lever is hier het apparaat voor in je lichaam die dit moet regelen. Alle afvalstoffen worden door je lever afgebroken.

Des te meer schadelijke stoffen je lever moet afbreken des te slechter het is voor je lever.  Omdat de lever ons lichaam probeert te ontdoen van schadelijke stoffen, lijkt het voor mij vanzelfsprekend dat deze ook belast wordt door het inademen van tabaksrook.

Drink je koffie en rook je? dan is dat nog slechter voor je lever.

Is deze combinatie nog slechter? hoe komt dit? Dit komt omdat nicotine de stofwisseling in de lever beïnvloedt. De aanwezigheid van nicotine in de lever zorgt ervoor dat het afbraakproces van cafeïne wordt versneld, waardoor de cafeïne minder lang in je lichaam blijft.

Dit betekent dat rokers meer koffie moeten drinken om net zo veel van het opwekkende effect van cafeïne te voelen als niet-rokers.

Gun jij je lever dit?

Je lever is een ontzettend belangrijk orgaan in je lichaam. Je kunt hier eigenlijk niet zonder. De lever draait eigenlijk nu al overuren met al die afvalstoffen die het moet verwerken.

Stoppen dus!

Ben je al op de hoogte van de nieuwe revolutionaire techniek uit België? stoppen met roken met behulp van je DNA en pasfoto. Bekijk het snel: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Ben je benieuwd naar de beste manier om te stoppen met roken? Ga ook succesvol stoppen met DNA SPRAY!

Reactie plaatsen