Hoe moet je het roken afbouwen?

je wilt graat stoppen met roken en wat is dan de beste remedie? Afbouwen of gelijk BAMMMM stoppen!

Stoppen met roken is voor ontzettend veel rokers enorm lastig of ze denken dat het zelfs onmogelijk is. Er wordt regelmatig verondersteld dat minder roken dan een eerste stap in de goede richting is.

Na alle argumenten voor en tegen gewogen te hebben, blijkt er echter weinig grond om minderen met roken als schade beperkende strategie aan te bevelen. Dat komt vooral om dat structureel minderen lastig is.

Zelfs voor rokers die goed gemotiveerd zijn om te minderen, is het moeilijk vol te houden. Bovendien gaat structureel minderen vaak gepaard met compenserend roken, zoals dieper inhaleren en meer trekjes per sigaret. Hierdoor krijgt de roker uit minder sigaretten bijna evenveel schadelijke stoffen binnen.

Langzaam afbouwen (minderen) is minder effectief dan in één keer stoppen met roken. De valkuil is dat je gaat minderen maar het échte stoppen blijft uitstellen.

Ieder mens zit anders in elkaar. Heb je een hele sterke wil dan kun je altijd overwegen om het roken eerst af te gaan bouwen. Maar hou er dan ook rekenschap mee dat je niet extra gaat inhaleren.

Of ga halve sigaretten roken da heb je gelijk het besef dat het eigenlijk zonde is van je geld is.

De wil moet het gaan winnen van de zin!

Lees ook: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Ben je benieuwd naar de beste manier om te stoppen met roken? Ga ook succesvol stoppen met DNA SPRAY!

Reactie plaatsen