Belemmerd roken spiergroei?

Wil je weten of roken spiergroei belemmerd? in dit kennisbankartikel weet je straks het antwoord!

Dat roken een slechte invloed heeft op sportprestaties weten we allemaal.  Meer kortademigheid, chronisch hoesten en een slechtere conditie zijn een aantal problemen waar rokers mee te maken kunnen krijgen.

Wat doet roken met spiergroei?

Het spierweefsel van rokers breekt sneller af dan het spierweefsel van niet-rokers. Je zult niet extra spieren opbouwen als je niet rookt in vergelijking met iemand die wel rookt.

uit een Deens onderzoek van het Copenhagen Muscle Research Centre hebben ze spiercellen uit de quadriceps (bovenbenen) van 8 rokers en 8 niet-rokers met elkaar vergeleken. Roken bleek de aanmaak van het spierafbrekende hormoon myostatine te verhogen.

Bij dit onderzoek vergeleken de onderzoekers spiercellen van 8 rokers, die elk meer dan 20 sigaretten per dag rookten, met die van 8 niet-rokers in dezelfde leeftijdscategorie.

De cellen van rokers namen nog net zo goed aminozuren op als die van de niet-rokers, zo bleek. Toch was de aanmaak van spiereiwit veel minder nadat er een analyse werd gemaakt van de spiercellen.

Ze kwamen er ook achter dat naast allerlei ontstekingsreacties,  de activiteit van het gen voor myostatine door roken wordt verhoogd. Ook de activiteit van een aantal andere genen die spiercellen laten afbreken gaan bij rokers omhoog.

Door verminderde doorbloeding kan beschadigd weefsel bij rokers slechter genezen. Hierdoor zullen blessures langer aanhouden. Rokers hebben ook vaker last van pijnklachten.

Niet rokers sporten ook veel meer. Heel erg vaak gebeurd het dat als je stopt met roken je automatisch ook meer gaat bewegen. Er gaat dan een neiuwe wereld voor je open omdat je veel meer energie hebt.

Wil je graag ook weer lekker fanatiek sporten met resultaat? overweeg dan ook om te stoppen. Ik heb een revolutionaire techniek gevonden uit België om succesvol te stoppen: Beste manier om te stoppen met roken? Nieuwe revolutionaire techniek!

Ben je benieuwd naar de beste manier om te stoppen met roken? Ga ook succesvol stoppen met DNA SPRAY!

Reactie plaatsen