Waarom is roken slecht voor je huid?



Is roken slecht voor je huid?

Roken is slecht voor je huid. We weten allemaal dat roken slecht is voor je gezondheid. Maar wat je misschien niet weet, is dat het ook slecht is voor je huid. Roken veroorzaakt een verscheidenheid aan huidproblemen, van fijne lijntjes en rimpels tot aan vergrote poriën en een doffe, ongezonde teint.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen die veel roken er doorgaans ouder uitzien dan hun leeftijd. Als je wilt stoppen met roken, is het goed om te weten wat het met je huid doet. Misschien kan dat je een extra motivatie zijn.

Roken vermindert de bloedsomloop

Een van de belangrijkste redenen waarom roken slecht is voor je huid, is dat het de bloedsomloop vermindert. Dit betekent dat er minder bloed en oxigenen naar je huid toe kan stromen. De huidcellen krijgen hierdoor minder voeding en kunnen zich minder goed herstellen.

Roken maakt je huid droger

Roken zorgt er ook voor dat je huid droger wordt. Dit komt omdat het de talgklieren in je huid uitdroogt. Talg is een natuurlijke olie die je huid hydrateert en beschermt. Als je huid droger wordt, is de kans groter dat je eczeem of psoriasis krijgt.

Roken vergroot je poriën

De vermindering van de bloedcirculatie heeft nog een ander gevolg: je poriën gaan vergroten. Dit komt omdat er minder collageen en elastine in je huid aanwezig is. Dit zijn stoffen die ervoor zorgen dat je huid stevig en elastisch is.

Roken maakt je huid dof

Roken zorgt er ook voor dat je huid doffer wordt. Dit komt omdat er een laagje op je huid komt te liggen dat de lichtinval tegenhoudt. Dit maakt je huid minder stralend.

Roken vermindert de aanmaak van collageen

Een ander probleem dat roken veroorzaakt, is dat het de aanmaak van collageen in je huid vermindert. Collageen is een stof die ervoor zorgt dat je huid stevig is. Wanneer er minder collageen aangemaakt wordt, gaat je huid sneller slappen en krijg je rimpels. Roken verhoogt het risico op huidkanker

Last but not least: roken verhoogt het risico op huidkanker.

Dit komt omdat de UV-stralen van de zon de schadelijke stoffen in je sigaret versterken. Deze stoffen kunnen dan dieper in je huid doordringen en de DNA-schade vergroten. Dit vergroot weer het risico op huidkanker. Als je wilt stoppen met roken, is het goed om te weten wat het met je huid doet. Dit kan je helpen om extra gemotiveerd te raken.

Op onderstaande afbeelding zie je een tweeling: De ene rookt en de ander niet. Zie je het verschil? (bron foto)


Vlekkerige huid

Door roken kan je een vlekkerige huid krijgen. Naast veranderingen in de hormoonspiegels van het lichaam, blijft sigarettenrook onmiddellijk na het uitademen als het ware op het gezicht plakken, wat resulteert in mee-eters, verstopte poriën en andere kleine ontstekingen.

Nicotine vernauwt de bloedvaten

Nicotine gaat er voor zorgen dat  de bloedvaten van de opperhuid worden vernauwd. Hierdoor wordt moeilijker voor belangrijke vitaminen en voedingsstoffen om het oppervlak van de huid te bereiken. Dit vermindert ook het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen.

Deze klap op de bloedsomloop van je huid is ook de oorzaak van de grijze of gelige gloed die bij de teint van rokers hoort”.

Bekijk onderstaande heftige video!!


Wallen onder de ogen

Rokers hebben heel erg vaak wallen onder de ogen. dit komt zelfs 4 keer zo vaak voor als bij niet rokers Een grote kans dat dit komt door de nachtelijke nicotineontwenning zodat je een onrustige slaap hebt.

En een slechte nachtrust is helaas niet bevorderlijk voor de schoonheid.

Rimpels, rokers zien er ouder uit!

Ouderdomsrimpels horen nou eenmaal bij het leven. Maar rimpels zien er allesbehalve mooi uit wanneer ze verschijnen op een relatief jong persoon die rookt. Experts die verschillende onderzoeken hebben gedaan zijn het erover eens dat roken de veroudering van de huid versnelt.

Hoe komt dit?

Roken zorgt ervoor dat de bloedtoevoer wordt vermindert. Een gezonde bloedtoevoer zorgt er voornamelijk voor dat je huid er soepel en gezond uit ziet.

.... Wanneer je stop dan ga je uiteindelijk merken dat je huid weer gaat stralen. Weer een reden om te gaan stoppen met roken!


STOP

Voorgoed met roken!

Stop met roken en voorkom terugval

Ervaar het meest effectieve online programma en stop voor altijd!