Waarom moet je nooit uit pakjes en zakjes gaan eten?


Uit Pakjes en zakjes eten? Gelijk mee stoppen!

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt - je bent op stap, voelt je een beetje hongerig, en je ziet een pakje of zakje van je favoriete snacks. Je scheurt het open en begint te kauwen, zonder je te bekommeren om de voedingswaarde (of het gebrek daaraan) van wat je eet.

Maar wat als we je vertellen dat je beter twee keer nadenkt voor je uit pakjes en zakjes eet? Hier is waarom: 

Ze bevatten vaak veel suiker en calorieën

Veel populaire snacks die in pakjes en zakjes zitten, bevatten veel suiker en calorieën, wat tot gewichtstoename kan leiden als ze in overmaat gegeten worden. Zo kan een enkele portie van sommige chips meer dan 30 g suiker bevatten - dat is meer dan 7 theelepels!

Ze bevatten vaak veel natrium

Snacks die veel natrium bevatten kunnen een hoge bloeddruk veroorzaken, die kan leiden tot hartziekten en beroerte. In feite bevat het gemiddelde pakje chips ongeveer 300mg natrium - dat is bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse limiet! 

Ze bevatten vaak ongezonde additieven

Verpakte snacks bevatten vaak ongezonde additieven, zoals kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Deze additieven kunnen schadelijk zijn voor onze gezondheid, vooral bij jonge kinderen wier lichaam nog in ontwikkeling is.

Ze zijn niet altijd gemakkelijk in porties te verdelen

Het kan maar al te gemakkelijk zijn om gedachteloos uit een pakje of zakje te eten, vooral als we onderweg zijn. Dit kan tot overeten leiden, omdat we ons niet altijd bewust zijn van de hoeveelheid die we binnenkrijgen.

Ze zijn vaak niet zo voedzaam als we denken 

Velen van ons denken dat verpakte snacks gezonder zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Bijvoorbeeld, een pakje fruitchips kan echt fruit bevatten, maar zal waarschijnlijk ook veel suiker en calorieën bevatten. Dus, als je de volgende keer trek hebt, grijp dan naar een gezond tussendoortje in plaats van een pakje of zakje. Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!

Wanneer je gaat stoppen met eten uit pakjes en zakjes ga je merken dat je aan het eind van de maand veel meer geld overhoud. Ook ga je merken aan je lichaam dat jij je fitter en gezonder gaat voelen.

Lees onderstaande artikel maar eens:

koken zonder pakjes en zakjes

Het grote koken zonder pakjes en zakjes kookboek