Mindfulness? Gelijk mee starten voor een beter levensstijl!


Waarom is mindfulness zo goed voor je?

Wat ben ik blij dat ik vorig jaar de cursus Mindfulness gevolgd heb. Ik had een burn-out wat is ontstaan door het gehaaste en gejaagde leven waar ik midden in zat. Ik besloot om de cursus Mindfulness te gaan doen.

...In het begin dacht ik: "Dat zweverige gedoe is niks voor mij". Mindfulness heeft mijn leven drastisch verandert. Ik kan me weer ontspannen, Ik  durf nee te zeggen en ik heb geen stress meer.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is een toestand van actieve, open aandacht op het heden. Als je mindful bent, observeer je je gedachten en gevoelens van een afstand, zonder ze als goed of slecht te beoordelen.

In plaats van je leven aan je voorbij te laten gaan, betekent mindfulness dat je in het moment leeft en wakker wordt voor je huidige ervaring, of die nu goed of slecht is. Van de beoefening van mindfulness is aangetoond dat het een aantal voordelen heeft voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Het kan stress, angst en depressie helpen verminderen, en kan ook de slaapkwaliteit helpen verbeteren. Bovendien kan mindfulness helpen je concentratie en concentratie te verhogen, en zelfs je immuunsysteem stimuleren.

Dus waarom is mindfulness zo belangrijk voor een gezonde levensstijl? 

Er zijn een aantal redenen. Ten eerste kan mindfulness je helpen je meer bewust te worden van je gedachten en gevoelens, en kan het je helpen ze te beheersen.

Als je mindful bent, zul je minder snel op een negatieve manier op je gedachten en gevoelens reageren. Ten tweede kan mindfulness je helpen de goede dingen in het leven te waarderen.

Als je mindful bent, merk je eerder de schoonheid in je omgeving op, en ben je eerder geneigd de goede dingen die je overkomen te waarderen.

Beter omgaan met moeilijke situaties

Ten derde kan mindfulness je helpen om met moeilijke situaties om te gaan. Als je mindful bent, ben je eerder in staat om op een constructieve manier met moeilijke emoties om te gaan, en raak je minder snel verstrikt in negatief denken. Ten vierde kan mindfulness je helpen om betere beslissingen te nemen.

Als je mindful bent, ben je eerder in staat de voor- en nadelen van verschillende keuzes af te wegen, en zul je minder snel impulsieve beslissingen nemen waar je later spijt van krijgt. Tenslotte kan mindfulness je helpen succesvoller te zijn in het bereiken van je doelen.

Houden aan je doelen

Als je mindful bent, is de kans groter dat je je aan je doelen kunt houden, en je wordt minder snel op een zijspoor gezet door afleidingen. Mindfulness is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, en er zijn veel goede redenen om het een deel van je leven te maken. Als je nog niet aan mindfulness doet, waarom zou je het dan niet eens proberen?

Wanneer je het mindfulness onder de knie hebt dan ontstaat er een betere kwaliteit van het leven.

Iets voor jou? Bekijk deze cursus eens. Je leven gaat echt veranderen. Heb je vragen over Mindfulness. Neem contact met me op! Ik kan het echt iedereen aanraden. ik kan in ieder geval niet meer zonder!