Hoe blijf je in balans na een koolhydraatarm dieet?


in balans  blijven na een koolhydraatarm dieet?

We kennen allemaal dat gevoel wanneer we ons streng aan ons dieet hebben gehouden en we ons eindelijk laten verwennen. Of het nu een grote plak cake is of een overvloedig bord pasta, we hebben het gevoel dat we het verdiend hebben en dat we van elke hap gaan genieten.

Maar dan slaat het schuldgevoel toe. We maken ons zorgen dat we al ons harde werk ongedaan hebben gemaakt en dat we nooit meer op het rechte pad zullen komen. Als dit bekend klinkt, ben je niet de enige. Veel mensen hebben moeite om in evenwicht te blijven na een koolhydraatarm dieet.

Hier zijn een paar tips om je te helpen op het goede spoor te blijven:

1. Zorg dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. 

Eiwit is essentieel om je spieren sterk te houden en je stofwisseling op gang te houden. Als je koolhydraten vermindert, ben je misschien geneigd om ook op calorieën te bezuinigen. Maar als je die calorieën niet vervangt door eiwitten, kun je je uiteindelijk zwak en moe gaan voelen.

2. Eet voldoende gezonde vetten. 

Gezonde vetten zijn een belangrijk onderdeel van elk dieet, maar ze zijn vooral belangrijk bij een koolhydraatarm dieet. Als je koolhydraten vermindert, heeft je lichaam een andere bron van energie nodig. Gezonde vetten kunnen helpen die leegte op te vullen.

3. Ga niet te laag. 

Als je je koolhydraten te laag verlaagt, kun je je uiteindelijk licht in je hoofd, duizelig en vermoeid voelen. Het is belangrijk een evenwicht te vinden dat voor jou werkt. Begin met een matige hoeveelheid koolhydraten en pas dan aan als dat nodig is.

4. Zorg voor voldoende vezels. 

Vezels zijn een belangrijke voedingsstof om je spijsverteringsstelsel gezond te houden. Het is ook belangrijk om je bloedsuiker onder controle te houden. Als je koolhydraten vermindert, zorg er dan voor dat je voldoende vezels uit andere bronnen haalt, zoals groenten.

5. Drink veel water. 

Water is essentieel voor allerlei dingen, zoals het wegspoelen van gifstoffen en het gezond houden van je huid. Als je koolhydraten vermindert, kun je merken dat je meer water moet drinken dan gewoonlijk.

6. Zorg voor voldoende slaap. 

Slaap is om allerlei redenen belangrijk, ook voor gewichtsverlies. Als je slaaptekort hebt, functioneert je lichaam niet zo goed en heb je meer kans om ongezonde keuzes te maken.

7. Beweeg je lichaam. 

Lichaamsbeweging is een geweldige manier om je humeur en je stofwisseling een oppepper te geven. Het kan je ook helpen om eventuele gewichtstoename te compenseren die kan optreden als je voor het eerst met een koolhydraatarm dieet begint.

8. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen.

Bewerkte voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan koolhydraten en arm aan voedingsstoffen. Ze kunnen ook moeilijk te verteren zijn. Als je probeert in evenwicht te blijven na een koolhydraatarm dieet, kun je je het beste houden aan hele, onbewerkte voedingsmiddelen.

9. Sla jezelf niet op de borst. 

Als je je verspreekt, sla jezelf dan niet voor je kop. We maken allemaal fouten. Kom gewoon weer op het goede spoor en ga door.

10. Zoek steun. 

Als je moeite hebt om op het goede spoor te blijven, zoek dan steun bij vrienden of familie. Er zijn ook veel online gemeenschappen die steun en advies kunnen bieden.

Succesvol afvallen met een koolhydraatarm dieet?

Start nu net als duizenden anderen met het koolhydraatarm 50 dagen programma