Welke supplementen kunnen je helpen bij acne?

Naast de gebruikelijke natuurlijke remedies tegen acne, zijn er nog een paar andere interessante opties beschikbaar en het vermelden waard in onze kennisbank

Dieet en vitaminesupplementen - In tegenstelling tot vroeger, toen het voedingspatroon alleen maar uit natuurlijk voedsel uit de grond bevatte, heeft het gebruik van kunstmest en pesticiden een tol geëist van het gehalte aan voedingsstoffen van veel van het voedsel dat we eten.

Voeg daarbij het feit dat ons voedsel verder wordt gemanipuleerd door chemische conserveringsmiddelen en je hebt een aantal verdere verklaringen voor het optreden van sommige acne-uitbraken.

Om dit tegen te gaan, kan het volgen van een goed en evenwichtig dieet en het innemen van een goede multivitamine al een heel eind helpen bij het voorkomen van bepaalde biochemische omstandigheden die een vruchtbare bodem vormen voor acne.

Echinacea 

Dit kruiden is nuttig voor het stimuleren van het immuunsysteem van het lichaam en ook het bestrijden van vele vormen van acne-veroorzakende bacteriën.

Vitamine A

Vitamine A, in grote hoeveelheden gebruikt, is met succes gebruikt bij de behandeling van sommige ernstige vormen van acne. Maar het moet duidelijk zijn dat als je van plan bent om vitamine A te gebruiken als een mogelijke remedie, je een arts moet raadplegen omdat, als het in voldoende grote doses wordt gebruikt, het giftig kan zijn.

Zink 

Deze vitamine, indien toegevoegd aan iemands dieet, kan daadwerkelijk helpen bij de genezing van acne en helpen bij het voorkomen van littekenvorming.

Meer natuurlijke remedies ontdek je in dit e-book>>>

meer over acne:

Reactie plaatsen