Krijg je door stress extra buikvet?

Het is niet altijd eerlijk in het leven. De één is hartstikke slank en eet heel erg veel, de ander is dik en eet niet zoveel.

Maar wat heeft nu eigenlijk stress te maken met buikvet? Meer dan je denkt.

Cortisol zorgt ervoor dat ons lichaam gevaarlijke en inspannende situaties aan kan en dienen je vetreserves om extra energie te kunnen leveren. Chronische stress zorgt voor extra aanmaak van cortisol en dat stuurt vet richting de buikstreek.

Door cortisol stijgt je bloedsuikerspiegel. En hoog cortisol leidt ook tot ‘snaaigedrag’, waardoor je zin krijgt in vette en suikerrijke voeding.

Stress en buikvet

Je begint met snoepen, je lichaam komt daardoor opnieuw in een stresstoestand, waardoor je nog meer cortisol aanmaakt. Zo ontwikkel je dus nog meer buikvet. In dat buikvet zitten bovendien vetcellen die de aanmaak van cortisol kunnen activeren.

De gevoeligheid voor cortisol verschilt per persoon. Met een beetje pech kom je terecht in een vicieuze cirkel die in duizelingwekkend tempo naar obesitas leidt.

Is er een oplossing om minder stress te hebben?

Op deze website is er een artikel te vinden over de Y-age Aeon patch van LifeWave. Dit kan je ondersteunen om met minder stress door het leven te gaan. Zelf heb ik goede resultaten geboekt met een cursus mindfulness.

In ieder geval, probeer stress zoveel mogelijk te vermijden in je leven, Genieten dus!

lees ook:

mindfulness in je dagelijkse leven

happy met Yoga, stressvrij door het leven

Reactie plaatsen