Hoeveel kilo ga je afvallen met hardlopen?

Hardlopen en afvallen is een veel gehoorde combinatie. Je verbrand meer calorieën met hardlopen dan met wandelen dat is een punt wat staat. Een gemiddelde man verbrand met één kilometer hardlopen ongeveer 77  KCAL. de gemiddelde vrouw verbrand met één kilometer hardlopen gemiddeld 65 KCAL.

Maar, ... is je calorie inname hoger dan je verbrand met het hardlopen, dan ga je merken dat je niet afvalt! Je gaat je wel veel fitter voelen omdat je meer conditie op gaat bouwen.

1 kg vet staat gelijk aan 3500 kCal, dus als je een kilogram wilt aankomen of afvallen aan puur vet, moet je 3500 kCAL. meer moeten verbruiken of eten als je vet wilt aankomen.

Je lichaam heeft per dag 2500 (mannen) of 2000 (vrouwen) calorieën nodig voor de dagelijkse gang van zaken. Wanneer je zorgt dat je genoeg koolhydraten en eiwitten eet krijg je die benodigde calorieën binnen.

Zorg je er echter voor dat je meer verbrandt dan dat er binnenkomt, dan val je af. Je lichaam heeft die calorieën toch nodig en zet oude vetreserves (denk aan dat vervelende vet rond je heupen, buik, billen en benen) om in energie.

Terwijl je hardloopt gaat je lichaam als een fabriek aan het werk om die opgeslagen vetten te verbranden.

Wil je beginnen met hardlopen en heb je weinig ervaring? sluit je aan bij een hardloopvereniging in de buurt Wil je dit later doen en eerst een basisconditie opbouwen? dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen op deze pagina.

Veel succes!

Reactie plaatsen