09/10/2022

geert

Gezond

minuten leestijd

Is mango gezond? Ontdek alle gezondheidsvoordelen

Wil je weten of mango gezond is? Na het lezen van dit artikel weet je straks of een mango gezond of juist ongezond is.

Een mango ziet er ten eerste al aantrekkelijk, lekker knalgeel en fruitig! Mango’s werden al 4000 jaar voor christus gegeten. De zaden van de mango werden door de mens verspreid over de wereld en gecultiveerd in landen rond de evenaar.

Er bestaan inmiddels meer dan 100 verschillende soorten mango

Wist je dat de mangoboom in sommige gevallen wel 30 meter hoog kan worden?

Is een mango gezond?

Mango’s zijn supergezond, dat kunnen we je gelijk al vertellen. Je kunt het dus prima op je fruitschaal leggen. Mango’s zijn gezond omdat het behoorlijk veel beta caroteen bevat. Ook bevatten mango’s veel vitamine C.

Mango’s zijn goed voor je spijsvertering

Een mango bevat net als veel ander fruit behoorlijk wat vezels. De vezels ondersteunen je spijsvertering en kan je helpen met het voorkomen van constipatie. Wanneer je 150 gram aan mango eet,  krijg je al 12 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen.

Lees ook: Afvallen met avocado, dit is een must read artikel!

Een mango kan je beschermen tegen kanker

Mango’s kunnen geen kanker voorkomen maar wel enige bescherming bieden. Ik heb een onderzoek gevonden uit 2011 van de South Subtropical Crobs Research Institute in Guangdong (China)

Daar is gebleken dat de antioxidanten in mango bescherming kunnen bieden tegen borst- en prostaatkanker en leukemie. De polyfenolen in mango´s hebben ontstekingsremmende en kanker bestrijdende eigenschappen. Le op: onderzoeken zijn niet bindend!

Mango is goed voor je ogen

Wanneer je mango eet krijg je veel vitamine A binnen. Dit is erg belangrijk om een goed gezichtsvermogen te behouden. Bij een tekort aan deze vitamine kun je droge ogen krijgen en kan er nachtblindheid ontstaan

Mango is goed voor huid en haar

Mango´s bevatten veel vitamine A en vitamine C. Vitamine A is een voedingsstof dat nodig is om talg aan te maken. Talg houdt het haar gehydrateerd.

Alle gezondheidsvoordelen van mango samengevat

Ik heb alle voordelen nog even voor je op een rijtje gezet. Hier zijn 10 gezondheidsvoordelen van mango's:

1. Mango's zijn een goede bron van vitamine A en C.

2. Mango's zijn een goede bron van voedingsvezels.

3. Mango's kunnen je immuunsysteem helpen versterken.

4. Mango's kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen.

5. Mango's kunnen helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren.

6. Mango's kunnen helpen kanker te bestrijden.

7. Mango's kunnen helpen je spijsvertering te verbeteren.

8. Mango's kunnen een gezonde huid helpen bevorderen.

9. Mango's kunnen helpen bij gewichtsverlies.

10. Mango's zijn een goede bron van antioxidanten.

Conclusie: een mango is gezond, Eet eens wat vaker een mango!

Zorg ervoor dat je vaker een mango eet. Koop altijd een rijpe mango. Dit kun je herkennen aan een sticker: ready to eat wat er op staat. Ik koop zelf altijd mijn mango’s op de markt, dit scheelt behoorlijk in de prijs.

Wil je trouwens iedere dag gezond eten? dan is het Fitchef weekmenu op maat misschien wel wat voor je! Voor 0.33 cent per dag hoef je nooit meer te bedenken wat je gaat eten.

Bij een jaarabonnement ontvang je zelfs de twee fitchef kookboeken erbij als bonus.

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!