Crowdfund actie: Help Steijn om weer gewoon naar school te gaan.
14 juni 2021 
3 min. leestijd

Crowdfund actie: Help Steijn om weer gewoon naar school te gaan.

Deze blog moest ik gewoon even plaatsen. Dit doe ik omdat ik jullie hulp nodig heb. Deze blog gaat over Steijn. Steijn heeft ernstige dislexie in combinatie met hoogbegaafdheid. En Steijn heeft hulp nodig.

Wat moet je doen als school niet meer voor je werkt?

Steijn is de zoon van mijn goede vrienden Christiaan en Suzanne. Als je net als Steijn ernstige dislexie hebt in combinatie met hoogbegaafdheid dan heb je echt een probleem op school.

Hoogbegaafdheid lijkt natuurlijk hartstikke tof, maar is sommige gevallen is dit helemaal niet zo mooi. In het onderwijs is alles gericht op het midden. Zit je er boven of er onder, dan ben je anders en past het lang niet altijd bij je.

De andere leerlingen kijken naar je en vinden wat van je. Daar moet je maar net mee om kunnen gaan. En alles begrijpen is één ding, het in de toetsen van school zo opschrijven dat de leerkracht jouw gedachtes kan volgen, da’s heel wat anders.

En dan heb je er ook nog eens dislexie erbij. Je hoofd heeft de kennis en wil dit delen maar door de dislexie gaat dit dan niet lukken.

  • Problemen hebben met lezen, (verslagen) schrijven en spellen
  • Concentratieproblemen
  • Moeite met rekenen, plannen of klokkijken.

Ik hoop dat je kunt begrijpen als je beide gevallen hebt je een gigantisch probleem hebt

….. Gelukkig is er een oplossing

School At Sea: De oplossing voor Steijn!

Er is een geweldig initiatief voor Steijn om toch nog naar school te gaan. Heb je wel eens gehoord van School at sea? Met School at sea komt alles samen. Je gaat 6 maanden op een driemaster de oceaan over en weer terug. Ondertussen ben je ook nog met je schoolwerk bezig. Je navigeert, kookt, maakt je proefwerken aan boord, organiseert expedities en eigen reizen, evalueert, neemt leiding en werkt samen.

Door school, zeilen, expedities en teamwork met elkaar te verweven, kan Steijn op zijn eigen manier (die bij hem past) toch nog succesvol zijn.

Bekijk hier de reis die Steijn kan gaan maken met jouw hulp>>>

Het enige nadeel: Om Steijn gewoon net als zijn leeftijdsgenoten gewoon naar school te laten gaan kost geld… Veel geld!

Hoe kun je Steijn helpen?

Een reis van 6 maanden op zee kost ruim €27.500. Met veel eigen inzet en enthousiaste sponsoren hopen de ouders van Steijn dit bedrag bij elkaar te sparen. Steijn is uiteraard zelf ook bezig om door middel van allerlei acties geld te werven

Een grove verdeling van de kosten:

  • Onderwijs en begeleiding: 12.000,-
  • Eten + Drinken: 1500,-
  • Het Schip: 10.000,-
  • Kleding: 1500,-
  • Excursies: 2500,-

Steijn: “School at Sea voor mij de beste plek om te leren en om te groeien. Ik wil er mezelf leren kennen, waar ben ik echt goed in en waar kan ik nog beter in worden”.

Iedere cent telt! Als je Steijn wilt hebben dan kun je hem helpen door als particulier of bedrijf een donatie te geven.  Ik heb het inmiddels al gedaan en ik hoop dat jij dit ook gaat doen.

Je zou Steijn een groot plezier doen door dit bericht massaal te delen op social media zodat Steijn en zijn ouders je eeuwig dankbaar kunnen zijn

Ga snel naar de website van Steijn om te doneren…. Alvast super bedankt!

Vergeet je niet om dit bericht te delen op social media?

Over de schrijver
Hoi!, Geert hier! Wat supertof dat je op 24Taste bent beland.Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. Ik ben stapelgek op alles wat lekker en gezond is."Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!

Meer informatie
Nobel vlees, dat ga je zeker proeven