30/10/2022

geert

Mindset

minuten leestijd

Burn-out voorkomen: Verbazingwekkende tips om een burn-out te vermijden

Een Burn-out is een serieus probleem met vele oorzaken. Het wordt veroorzaakt door overwerk, stress en gebrek aan slaap.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet alleen hard werkt, maar te hard werkt? Burn-out is een serieus probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Het wordt veroorzaakt door overwerk, stress en gebrek aan slaap.

Met behulp van het Anti Burnout Programma van Albert Sonnevelt kun je ontdekken hoe je een burn-out kunt voorkomen en een gezonde balans tussen werk en privé kunt behouden.

Het is een uitgebreid programma met alle informatie die je moet weten over preventie en herstel van burn-out, evenals uitgebreide formules die door de beste expert wordt gegeven van Nederland en België.

Wat is een burn-out?

Een Burn-out is een aandoening die iedereen op elk moment kan overkomen, maar komt het meest voor in creatieve beroepen. Het is een aandoening waarbij het individu zich emotioneel en fysiek uitgeput en overweldigd voelt.

Er zijn veel verschillende soorten burn-out, maar meestal wordt het veroorzaakt door een gevoel van overwerkt, ondergewaardeerd en niet genoeg tijd voor zelfzorg.

Tips om burn-out te voorkomen:

 • Zorg voor je mentale gezondheid
 • Vind manieren om burn-out te voorkomen door pauzes te nemen
 • Zorg voor je fysieke gezondheid
burn-out voorkomen, deze tips helpen je echt

Wat zijn de eerste tekenen van een burn-out?

Burn-out is iets dat iedereen kan overkomen, maar het komt vaker voor bij mensen die overwerkt of onderbetaald zijn.

Een signaal van burn-out is wanneer je het gevoel hebt dat je niets bereikt omdat je niet de energie hebt voor dagelijkse taken, ook al weet je dat er dingen zijn die gedaan moeten worden.

Hoe herken je een burn-out? Als je het gevoel hebt dat je constant moe bent op je werk of moeite hebt om de motivatie te vinden om te doen waar je van houdt, dan kan het zijn dat je je limiet hebt bereikt.

Met deze manieren kun je een burn-out voorkomen

Een Burn-out  kan iedereen overkomen, zelfs de meest ervaren en getalenteerde mensen in de branche. Denk niet dat jou dit overkomen. Ik dacht dit ook altijd totdat ik er zelf middenin zat.

Een heftige burn-out, mijn leven stond ineens helemaal op de kop. Ik leefde in een roes, was opgebrand en enorm prikkelbaar.

Maar ik ben er gelukkig sterker uitgekomen en de kans is klein dat het me ooit weer gaat overkomen. Ik weet nu als geen ander hoe je een burn-out kunt voorkomen doordat ik geleerd heb wat mijn struikelblokken waren.

Er zijn veel redenen waarom mensen een burn-out krijgen, maar de meest voorkomende is dat ze meer uren maken dan ze aankunnen.

Als je te hard werkt, zullen je lichaam en geest stilvallen en zul je je de hele tijd uitgeput voelen. Hier zijn manieren om een burn-out te voorkomen:

 • Pauzes nemen
 • Zorg voor een goed persoonlijk leven buiten het werk
 • Zorg voor een gezond voedings- en bewegingsregime
 • Houd je stressniveau laag
 • Focus op waar je goed in bent en delegeer de rest

Ohjee... Een burn-out?

Gelukkig is er wat aan te doen! Hertstellen of wil je het juist voorkomen? Ontdek de anti Burn-out formule van Albert Sonneveld

4 tips voor het omgaan met de balans tussen werk en privé als je een drukke baan hebt

Als je een (te) drukke baan hebt, is het gemakkelijk om het gevoel te hebben dat je geen vrije tijd kunt nemen.

Het is echter belangrijk om de tijd te nemen die je nodig hebt om de balans tussen werk en privé te behouden.

Hier zijn 5 tips voor het beheren van de balans tussen werk en privé als je een baan onder hoge druk hebt.

 • "Niet vrij nemen van het werk is niet duurzaam."
 • "De beste manier om je werk en privéleven te beheren, is door van tevoren een planning te maken."
 • "Als jij je opgebrand voelt, probeer dan een paar dagen pauze te nemen."
 • "Het is niet alleen belangrijk om pauzes te nemen, maar ook om te overwegen hoeveel slaap en beweging je krijgt."
 • “Neem af en toe even een moment voor jezelf”

Beproefde methodes om met giftige collega's op de werkplek om te gaan

Hoewel er veel mensen zijn die giftige collega's hebben, zijn er ook dingen die je kunt doen om met hen om te gaan.

Er zijn veel verschillende manieren om met giftige collega's op de werkplek om te gaan.

Giftige collega's op de werkplek vermijden

Als je merkt dat je het moeilijk vindt om met uw giftige collega's om te gaan, vermijd ze dan zoveel mogelijk.

Dit kan betekenen dat jij je werk niet mee naar huis neemt of niet over je werk praat buiten de werkuren.

Grenzen stellen: 

Sommige mensen vinden het nuttig om grenzen te stellen voor zichzelf en hun werkruimte. Sommige mensen willen bijvoorbeeld niet dat hun collega te dichtbij komt of te veel praat over persoonlijke problemen en zouden liever hebben dat ze hun gesprekken alleen over professionele onderwerpen voeren.

3 manieren om burn-out op het werk te voorkomen

Een burn-out is een term die verwijst naar de fysieke, mentale en emotionele uitputting veroorzaakt door langdurige of overmatige stress. Het kan iedereen op elk moment overkomen, maar het komt vaker voor bij mensen met een hoge werkdruk.

Hier zijn 3 manieren om burn-out op het werk te voorkomen:

1. Leer nee zeggen - Je moet je altijd bewust zijn van wat je wel en niet kunt doen. Als je ergens geen tijd voor hebt, laat je baas dan weten dat je hulp nodig hebt bij het prioriteren van je werklast.

2. Pauzes nemen - Zorg ervoor dat u regelmatig pauzes neemt van uw werk, zodat uw hersenen niet te moe en gestrest raken tijdens uw werk.

3. Zorg lichamelijk goed voor jezelf - Eet goed, beweeg regelmatig en slaap 's nachts voldoende zodat je de druk aankan.

De 3 stappen om burn-out in je carrière en leven te voorkomen

Een burn-out voorkomen is niet eenvoudig en er zijn veel factoren die hieraan bijdragen. Door deze 3 stappen te nemen, kun je het voorkomen:

 • Vermijd multitasken
 • Zorg voor een evenwichtige balans tussen werk en privé
 • Focus op wat je wilt bereiken

Hoe kan je herstellen van een burn-out?

Er zijn echter manieren om ervan te herstellen en het niet opnieuw te laten gebeuren.

Allereerst - zoek hulp van vrienden of familieleden als je denkt dat je meer ondersteuning nodig hebt. Lukt dat niet, probeer dan een therapeut te vinden die gespecialiseerd is in burn-outherstel. Zij kunnen je helpen met verschillende methoden, zoals cognitieve gedragstherapie of ontspanningstechnieken.

Ten tweede moet je voor je  geestelijke en lichamelijke gezondheid zorgen door regelmatig te sporten en elke dag voldoende uren te slapen.

De 'Anti burn-out Formule' van Albert Sonnevelt

Wil je een burn-out voorkomen of als je er nu middenin zit er vanaf komen? Dan is er één persoon die dè expert is om je te helpen.

burn out voorkomen

Psycholoog Albert Sonnevelt (1960),  heeft de afgelopen 25 jaar duizenden mensen met een (dreigende) burn-out in zijn praktijk en trainingsprogramma’s gehad.

Met zijn beproefde methode kan hij ervoor zorgen dat je alle skills leert om nooit een burn-out te krijgen of dat je in korte tijd kunt herstellen van een burn-out.

Bekijk de uitgebreide informatie via deze link op de website van de "Anti Burn-out Formule"

Ohjee... Een burn-out?

Gelukkig is er wat aan te doen! Hertstellen of wil je het juist voorkomen? Ontdek de anti Burn-out formule van Albert Sonneveld

Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>


Anderen bekeken ook

Eerlijk en goed vlees kopen?

Als je op zoek bent naar goed en eerlijk vlees koop je het rechtstreeks bij de boer. Top kwaliteit en niet duur! Dat proef je zeker!