21/08/2022

geert

Afvallen

minuten leestijd

Buikvet kwijtraken door middel van detox

Wil jij je buikvet kwijtraken? dan is dit een heel mooi artikel voor je!

Ontgiften, Detox, ontslakken, …………Geef het beestje maar een naam!  Detox is momenteel een enorme gezondheidshype, en steeds meer mensen ontdekken de voordelen van detox. Ook is het een hele mooie manier om (buik) vet kwijt te raken

Na het lezen van dit artikel weet je straks alles over:

 • Wat is detoxen, en hoe kun je dit succesvol gaan volgen?
 • Hoe kun je 6 tot 8 kg. afvalen in 30 dagen?
 • Hoe kun je buikvet verliezen door te ontgiften

Wat is detox ook alweer?

Detoxen is eigenlijk niets anders dan je lichaam van binnen reinigen. Tijdens een detox reinig je de organen in jouw lichaam door middel van een dieet, massage, supplementen en eventueel (!) een spoeling.

Wat nog fijner is: je kunt buikvet verliezen, je spijsvertering wordt verbeterd en je zult je veel fitter gaan voelen! Na het volgen van een detoxkuur zul je ook gaan merken dat je meer energie hebt en je bent een stuk fitter!

Ook een sauna bezoek past prima bij een detoxkuur.  Klik hier om voordelig naar de sauna te gaan

Hoe werkt een detox dieet?

Een detox dieet is een methode om je lichaam te reinigen en gewicht te verliezen. Als je een teveel aan giftige afvalstoffen in je lichaam hebt heeft je stofwisseling daar moeite mee om het allemaal bij te houden. Je lichaam zal dan overtollig buikvet slechter gaan verbranden.

Door de ontgifting die het gevolg is van het detox dieet, ga je de balans van de stofwisseling in je lichaam herstellen. Hierdoor zal je metabolisme de calorieën beter kunnen verbranden en vergroot je de kans om een stabiel gewicht te verkrijgen en te behouden. Met een detox ga jij dus daadwerkelijk buikvet verbranden!

Met Detox geef je het lichaam een reset!

lees meer over detox:

Detox je lichaam en ga succesvol afvallen

Verlies je buikvet door detox?

Uiteraard! Maar je moet er wel wat meer voor gaan doen. Het is niet alleen een detoxkuur, en dan is je buikvet ineens verdwenen. Je moet ook je voedingspatroon gaan aanvallen, anders heb je het zogenaamde jojo effect.

buikvet verliezen met detox

Het geheim van buikvet verbranden is je lichaam te ontdoen van alle chemische stoffen die aan onze voeding worden toegevoegd (de zogenoemde E-nummers).

Ik heb het al vaker gezegd op deze website: stop met het eten uit pakjes en zakjes.  Als je eens wist wat voor rotzooi hier allemaal in zit!

Deze gifstoffen blokkeren namelijk de vetverbranding. En om buikvet te verbranden moet je juist de vetverbranding op gang brengen. Dat doe je door voedsel te eten dat buikvet verbranding stimuleert en voedsel te vermijden dat buikvet verbranding blokkeert. Afvallen rondom de buik bestaat dus uit twee stappen:

 1. begin met een reset door middel van het ontgiften van je lichaam (detox)
 2. Ga aan de slag met je voedingspatroon te verbeteren.

Wanneer je deze stappen gaat volgen ben ik er van overtuigd dat je het overtollige buikvet ziet verdwijnen.

Is teveel buikvet gevaarlijk?

Teveel buikvet ziet er natuurlijk niet zo leuk uit. Dat weten we allemaal. We weten waarschijnlijk ook heel erg goed dat je heel veel moeite moet doen om er als een adonis of een fotomodel uit moet zien.

Laten we realistisch zijn, er is heus wel iets aan te doen, wanneer jij voor jezelf de knop omdraait en wat strenger voor jezelf zult zijn ga je zeker resultaat zien.

Buikvet is ongezond

Buikvet is ongezond omdat dit het risico op welvaartziekten zoals kanker, diabetes,  en hart en vaatziekten vergroot

buikvet is slecht voor je stofwisseling

Het vet in de buikholte is erg actief, daardoor is het risico op gezondheidsproblemen veel groter. De hormoonbalans zal dan door buikvet verstoord raken en het vet gaat rondom de organen zitten. Dit gaat uiteindelijk de stofwisseling aantasten.

Verstoring van je imuunsysteem

Het immuunsysteem raakt verstoord en de balans tussen ontsteking bevorderende stoffen en ontsteking remmende stoffen kan helemaal gaan verdwijnen

Buikvet kwijtraken: Welke detox kuur is goed?

Met de Clean start 21 dagen detox zit je goed! Bekijk het maar eens

De voordelen van clean start 21 dagen detox

 • Je gaat daadwerkelijk lichaamsvet en calorieën verbranden
 • Meer energie, wie wil dat nu niet!
 • Je stofwisseling wordt versnelt
 • Je lichaam wordt gereinigd en ontgift.
 • Je zult merken dat je humeur wordt verbetert.
 • Je verliest buikvet door detox!

Is dit het enige? Ontgiften met clean start en dan ben ik klaar?

Was het maar zo, dat zou helemaal geweldig zijn toch? Het buikvet moet toch verdwijnen en nooit meer terugkeren? Het probleem zit hem dan ook nog in je voedingspatroon. Dit betekent echt niet dat je nooit meer een keer een vette hap mag hebben.

80-20 verhouding

Wanneer jij je voor 80% aan een gezond eetpatroon gaat houden dan heb je nog 20% over om eens gek te doen met je voeding. een keer uit eten gaan is dus echt geen probleem en moet gewoon kunnen.

Lees hier ALLES  over een gezonde leefstijl. 

(gezond) eten moet een feest zijn! dit is ontzettend belangrijk.

Afslankreceptenbijbel

Ken je de afslankreceptenbijbel van Drs. Oscar Helm al? Dit boek zou heel goed passen in je gezonde eetpatroon waar je tijdens en na het detoxen mee bezig kunt gaan.  Ik heb een leuke review

buikvet detox

In de afslankreceptenbijbel vind je meer dan 100 recepten die heel erg goed zijn voor een snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Nog meer buikvet kwijtraken? Start met Kettle bell workout!

Met meer calorieën verbranden dan je binnenkrijgt is afvallen helemaal een makkie. Je hebt nu de voordelen ontdekt van Clean start detox en de afslank receptenbijbel.

Misschien is de kettle bell workout  ook wel iets voor je. De kettle bell workout is momenteel het meest succesvolle Thuis-fitnessprogramma wat op de markt is.

buikvet detox

Buikvet kwijtraken met de kettle bell

Met een Kettlebell kan je andere oefeningen uitvoeren dan met reguliere fitnessmaterialen (zoals dumbells of barbells). Kettlebell oefeningen zijn heel veelzijdig, ze trainen veel spieren in het lichaam tegelijkertijd.

Hoe meer spieren je aanspreekt, hoe groter de verbranding in je lichaam wordt. De Kettlebell Workout verbrandt daarom veel energie (en dus calorieën) tijdens een training.

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad Je weet nu hoe je op een simpele manier je buikvet kunt laten veranderen en je lichaam een reset kunt geven.

Ga gelijk naar de Kettle bell workout

Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad Je weet nu hoe je op een simpele manier je buikvet kunt laten veranderen en je lichaam een reset kunt geven.


Over de schrijver

Hoi,

Geert hier!

Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. 

 "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen"  Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? 

Lees verder>>>

geert louters 24Taste

Anderen bekeken ook:

>