Moeite met slapen? Deze simpele oplossing lost je probleem op!
30 mei 2021 
in Gezond
7 min. leestijd

Moeite met slapen? Deze simpele oplossing lost je probleem op!

Heb je ook moeite met slapen? Heel veel mensen lopen tegen het probleem aan dat ze niet uitgerust zijn ’s morgens. Ontzettend lastig en eigenlijk is het een valse start van je dag.

In deze blog wordt je probleem van slecht slapen en niet uitgerust wakker worden misschien wel opgelost. We gaan het hebben over het beste slaapmasker wat momenteel op de markt is! Is dit de oplossing als je moeite hebt met slapen?

Moeite met slapen?

Moeite hebben met slapen kan ontzettend veel oorzaken hebben. Stress of teveel aan je hoofd hebben kan in negen van de tien gevallen als oorzaak nummer één worden genoemd.

Als je gestrest bent, geven je bijnieren hormonen af, zoals adrenaline en cortisol, waardoor je te druk in je hoofd blijft en moeite hebt om te in slaap  te komen en een goede nachtrust te hebben.

Andere oorzaken om moeite hebben met slapen zijn:

 • Een depressie – Uit onderzoeken blijkt dat mensen met slapeloosheid 10x meer kans hebben op een depressie dan mensen die wel goed slapen.
 • Te veel cafeïne – Cafeïne blijft veel langer in je bloedbaan dan dat je het zelf doorhebt. Afhankelijk van je stofwisseling kan het 8 tot 14 uur duren voordat de cafeïne uit je lichaam is. 
 • Je hormonen – Als vrouwen in hun maandelijkse periode zitten kan dit gepaard gaan met moeite met slapen. Ook zwanger of de menopauze kan een oorzaak zijn voor slaapproblemen.  Soms kan ibuprofen vaak voor wonderen zorgen. Lukt dit niet, dan moet je op zoek gaan naar een andere oplossing.
 • Alcohol – Sommige mensen denken dat ze slapen als een roos na een paar wijntjes. Toch is dit niet zo.  Alcohol verkort de tijd die nodig is om in slaap te vallen, en het vermindert de REM-slaap. Je wordt vaak minder fit wakker, ondanks dat het lijkt dat je heerlijk hebt geslapen.
 •  Eten en slapen – Eten en slapen zijn geen goede vrienden. Het kan reflux veroorzaken. Wanneer je gaat liggen komt het maagzuur weer terug in je slokdarm, wat kan leiden tot brandend maagzuur , pijn of hoesten.

Wat is de beste oplossing als je moeite hebt met slapen?

De beste oplossing voor je slaapproblemen kunnen om te gaan werken aan bovenstaande punten. Mar heb je weleens aan een slaapmasker gedacht? Een slaapmasker kan weleens de oplossing zijn voor je slaapproblemen.

Een goede slaapmasker ( er is ook heel veel rotzooi te vinden) kan er misschien weleens voor zorgen dat jij weer topfit wakker gaat worden.  Ik kwam de Manta sleep masker tegen op internet en was eigenlijk best wel onder de indruk van de positieve ervaringen van de gebruikers.

Lees ook:

Wat is het nut van een slaapmasker?

Alles draait om Melatomine wanneer je moeite hebt met slapen. De werking van een  slaapmaskers is gebaseerd op de functie om kunstlicht te blokkeren.

Licht, vooral ’s nachts, kan onze interne biologische ‘klok’ die ons slaap-waakpatroon helpt reguleren, verstoren

Wanneer je blootgesteld wordt aan (kunst) wordt de aanmaak van melatomine onderdrukt.

Wat is melatomine

Je kunt melatomine eigenlijk ook wel een slaapverwekkende hormoon noemen. Heb je hiervan tekort dan kan dit leiden tot slaapproblemen Wat uiteindelijk kan leiden naar slapeloosheid.

Het is de taak van melatonine om de hersenen een signaal te geven dat het tijd is om slaperig te worden, dus blootstelling aan licht. 

Vooral ’s nachts kan er een verkeerd signaal worden gestuurd naar de hersenen, wat iemands vermogen om snel in slaap te vallen en door te slapen ernstig kan verstoren. 

Afhankelijk van waar je woont, kan (kunst) licht bestaan ​​uit straatverlichting, sfeerverlichting in de slaapkamer (zoals licht van een klok) en de grootste boosdoener voor verstoorde slaap: blauw licht van telefoons en elektronische apparaten van grote invloed zijn op je slaappatroon.

een slaapmasker kan je dus helpen om het kunstlicht te blokkeren door als schild te fungeren. Ze stemmen de interne klok van je lichaam af op het opkomen en ondergaan van de zon.

Alles over je “moeite met slapen” oplossing: Manta sleep mask!

Op de website slaapwijzer.net vindt je misschien wel de oplossing voor je slaapproblemen! Je kunt hier de Mantra sleep mask aanschaffen. De mantra sleep mask is 100% verduisterend en ontzettend comfortabel.

moeite met slapen

Wanneer je het masker gaat gebruiken heb je geen druk op je ogen en kun je in elke positie, waar dan ook in complete duisternis slapen, zonder het gevoel dat je een slaapmasker draagt.

De ‘eye covers’ en de band kun je heel eenvoudig afstellen, zodat de pasvorm optimaal is voor jouw gezicht. Hierdoor is de verduistering optimaal, zelfs als het buiten klaarlicht is. Het Manta Sleep Mask is dan ook een uitstekende investering voor een optimale slaapkwaliteit.

Het materiaal is  super zacht, het is ademend en ook nog eens duurzaam. Je kunt zelfs je ogen oepenen terwijl je het masker draagt!

Wat zijn de ervaringen van anderen over de Manta sleep mask?

Ik ben even aan het scrollen geweest tussen de ervaringen van anderen. Gewoon uit nieuwsgierigheid 🙂

 • Ik val met de Manta sleep mask veel vlugger in slaap
 • Ik slaap langer door
 • Het zit ECHT comfortabel
 • Ik heb nu veel meer energie overdag
 • Dankzij de Mantra sleep mask hoef ik geen dure rolluiken te installeren
 • Er zaten zelfs gratis oordopjes bij (verborgen in het hoesje)
 • Makkelijk verstelbaar, dankzij de “eye-covers”
 • Overdag slapen ivm nachtdienst? Dit is geen probleem meer!

moeite met slapen

Waar kun je de Manta sleep mask kopen?

De manta sleep mask kun je exclusief kopen op de website van slaapwijzer.net. Het kost 37,-. Het Manta Sleep Mask garandeert deze 100% duisternis, op elke plek en op elk moment van de dag.

Het Manta Sleep mask is perfect voor mensen die hun slaapkwaliteit een grote boost willen geven. Ook voor reizigers, werknemers met onregelmatige uren en ‘powernappers’ is het slaapmasker van Mantra een uitkomst.

Het Manta Sleep mask betekent simpelweg op elk moment van de dag in volledige duisternis kunnen slapen, zonder het gevoel dat je een slaapmasker draagt.

moeite met slapen

Dus….. Ga snel naar de website van slaapwijzer.net om de Manta sleep mask aan te schaffen. 

Welterusten en slaap lekker!

Over de schrijver
Hoi!, Geert hier! Wat supertof dat je op 24Taste bent beland. Naast chef-kok, trendwatcher, levensgenieter, en foodaholic ben ik de drijvende kracht van 24Taste.nl. Ik ben stapelgek op alles wat lekker en gezond is. "Ik ben altijd op zoek naar middelen om meer kwaliteit uit het leven te halen" Wil je afvallen, je fitter voelen, gezond en lekker eten, bruisend van de energie de dag doorkomen? dan ben je op deze website op het juiste adres!
Reactie plaatsen

Niet de informatie gevonden waar je naar op zoek bent?

We hebben meer dan 200 verschillende artikelen op 24Taste staan!

Eerlijk en goed vlees kopen? Rechtstreeks van de boer!

Meer informatie
Nobel vlees, dat ga je zeker proeven